Arbeidsbrille

Trenger du briller på jobb? Med den rette databrillen vil du føle deg mer konsentrert og du vil kunne øke arbeidskapasiteten.

Det er mange yrkesaktive som jobber hele dagen foran en skjerm og hele 2 av 3 trenger en arbeidsbrille. Det er en ekstra belastning for øynene å sitte foran skjermen hele dagen og det blir lite hvile for øynene. Ved anskaffelse av en jobbrille tar hensyn til ditt samsyn. Vi måler dette ved bruk av MKH metoden. Øyets nervesystem blir styrket, øyemuskelen blir sterkere og du vil få mindre belastningsplager, samt få en bedre arbeidshverdag.

Har du disse plagene/symptomene?

  • Hodepine
  • trett og sliten
  • Røde og tørre øyne
  • Stive og anspente skuldre
  • Konsentrasjonsproblemer

Dette er ofte vanlige tegn på at det er på tide med en synsundersøkelse. I tillegg er det vanlig å lene seg inn i skjermen og myse når man blir sliten, noe som vil gjøre deg enda mer anstrengt.

Det er mest vanlig å kjenne disse plagene når man nærmer seg 40-års alder. Det kan hende at du trenger to forskjellige progressive briller. Du kan også merke plagene tidligere.

Tips for deg som jobber foran skjerm

Det er viktig å ta pauser. Reis deg og gå rundt i lokalet en gang i timen. På denne måten får øynene en pause. Du kan også variere sittestilling. På denne måten ser øynene på skjermen fra forskjellige vinkler og avstand. Det beste er om du jobber foran en flatskjerm.

Du skal helste sitte 50-70 cm fra skjermen for at øynene skal fungere best. Blir du ofte svimmel og får vondt i hodet kan det være fordi du sitter for nære skjermen.

Når kan jeg få databriller på arbeidsplassen?

Arbeidstaker som jobber mye foran en dataskjerm har rett til å få en jobbrille. Oppstår synsproblemet i sammenheng med jobb, har du rett til å få dekket utgiftene av synsundersøkelse og tilpassede briller fra en optiker.

Det er ikke satt en grense for hvor mye arbeidsgiver skal betale. Dette blir vurdert etter ditt tilfelle og avtales mellom deg og arbeidsgiver. En tilpasset brille vil har mye å si for deg i hverdagen, både på og etter jobb.

Få hjelp av spesialist

Kjenner du til noen av disse plagene? Tor Kolstad har 35 års erfaring med samsynsforstyrrelser, har du noen spørsmål? Ring 22 44 24 26 eller kontakt oss for synsundersøkelse og mer informasjon.